logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Súdwest-Fryslân

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Súdwest-Fryslân met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 90.883 inwoners. Momenteel staan er 186 woningen te koop en zijn er recent 444 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Súdwest-Fryslân. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 280.116.

Woningen te koop 186
Woningen recent verkocht 444
Gemiddelde vraagprijs € 436.651
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 280.116
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Súdwest-Fryslân

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Súdwest-Fryslân is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Súdwest-Fryslân moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Súdwest-Fryslân.

Woningen recent verkocht in Súdwest-Fryslân

Er zijn recent 444 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Súdwest-Fryslân. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Súdwest-Fryslân.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Súdwest-Fryslân. Een eengezinswoning in Súdwest-Fryslân komt het meest (71%) voor. Daarna komt een herenhuis met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Súdwest-Fryslân

In Súdwest-Fryslân wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Súdwest-Fryslân

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Súdwest-Fryslân (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Súdwest-Fryslân

Starterswoningen in gemeente Súdwest-Fryslân zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Súdwest-Fryslân zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Súdwest-Fryslân zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Súdwest-Fryslân? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Súdwest-Fryslân

Wil je een huis kopen in gemeente Súdwest-Fryslân? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Súdwest-Fryslân . Er staan momenteel 186 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Súdwest-Fryslân alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Súdwest-Fryslân.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Súdwest-Fryslân. Zoek je huurwoning in gemeente Súdwest-Fryslân? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Súdwest-Fryslân

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Súdwest-Fryslân is 3.019 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.802 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Súdwest-Fryslân

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Súdwest-Fryslân vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Súdwest-Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân telt 89 plaatsen.

Abbega Allingawier Arum Blauwhuis Boazum Bolsward Breezanddijk Britswert Burgwerd Cornwerd Dearsum Dedgum Easterein Easterwierrum Exmorra Ferwoude Folsgare Gaast Gaastmeer Gauw Goënga Greonterp Hartwerd Heeg Hemelum Hichtum Hidaard Hieslum Hindeloopen Hinnaard Hommerts Idsegahuizum Idzega Iens IJlst Indijk It Heidenskip Itens Jutrijp Kimswerd Kornwerderzand Koudum Koufurderrige Kûbaard Loënga Lollum Longerhouw Lytsewierrum Makkum Molkwerum Nijhuizum Nijland Offingawier Oosthem Oppenhuizen Oudega Parrega Piaam Pingjum Poppenwier Raerd Reahûs Rien Sandfirden Scharnegoutum Schettens Schraard Sibrandabuorren Smallebrugge Sneek Stavoren Tersoal Tirns Tjalhuizum Tjerkwerd Uitwellingerga Waaksens Warns Westhem Witmarsum Wiuwert Wolsum Wommels Wons Workum Woudsend Ypecolsga Ysbrechtum Zurich

Wijken van Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.