Alle woningmarktinfo Gemeente Súdwest-Fryslân

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Súdwest-Fryslân

Een eerste blik op Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 166 woningen te koop en zijn er recent 220 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Súdwest-Fryslân. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 166
Woningen recent verkocht 220
Gemiddelde vraagprijs € 385.878
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Súdwest-Fryslân

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Súdwest-Fryslân is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Súdwest-Fryslân moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Súdwest-Fryslân.

Woningen recent verkocht in Súdwest-Fryslân

Er zijn recent 220 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Súdwest-Fryslân. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Súdwest-Fryslân.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Súdwest-Fryslân. Een eengezinswoning in Súdwest-Fryslân komt het meest (70%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Súdwest-Fryslân

In Súdwest-Fryslân wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Súdwest-Fryslân

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Súdwest-Fryslân (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Súdwest-Fryslân
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Súdwest-Fryslân

Wil je een huis kopen in Súdwest-Fryslân? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Súdwest-Fryslân . Er staan momenteel 166 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Súdwest-Fryslân alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Súdwest-Fryslân.

Zoek je huurwoning in Súdwest-Fryslân? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Súdwest-Fryslân.

Huizenprijzen in Súdwest-Fryslân

Starterswoningen in Súdwest-Fryslân zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Súdwest-Fryslân zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Súdwest-Fryslân zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Súdwest-Fryslân? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Súdwest-Fryslân

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Súdwest-Fryslân is 2.443 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.246 euro).

Leeftijden Súdwest-Fryslân

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Súdwest-Fryslân vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Súdwest-Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân telt 89 plaatsen.

Abbega Allingawier Arum Blauwhuis Boazum Bolsward Breezanddijk Britswert Burgwerd Cornwerd Dearsum Dedgum Easterein Easterwierrum Exmorra Ferwoude Folsgare Gaast Gaastmeer Gauw Goënga Greonterp Hartwerd Heeg Hemelum Hichtum Hidaard Hieslum Hindeloopen Hinnaard Hommerts Idsegahuizum Idzega Iens IJlst Indijk It Heidenskip Itens Jutrijp Kimswerd Kornwerderzand Koudum Koufurderrige Kûbaard Loënga Lollum Longerhouw Lytsewierrum Makkum Molkwerum Nijhuizum Nijland Offingawier Oosthem Oppenhuizen Oudega Parrega Piaam Pingjum Poppenwier Raerd Reahûs Rien Sandfirden Scharnegoutum Schettens Schraard Sibrandabuorren Smallebrugge Sneek Stavoren Tersoal Tirns Tjalhuizum Tjerkwerd Uitwellingerga Waaksens Warns Westhem Witmarsum Wiuwert Wolsum Wommels Wons Workum Woudsend Ypecolsga Ysbrechtum Zurich

Alle wijken van Súdwest-Fryslân

Súdwest-Fryslân bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen