De Huizenmarkt in Burgwerd (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Burgwerd

Woningmarkt Burgwerd

Burgwerd is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgwerd. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 345.193 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 345.193
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Burgwerd

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Burgwerd is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Burgwerd moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Burgwerd.

Woningen recent verkocht in Burgwerd

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Burgwerd. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Burgwerd.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Burgwerd. Een eengezinswoning in Burgwerd komt het meest (85%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Burgwerd

In Burgwerd wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Burgwerd

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Burgwerd (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Burgwerd
Binnenring: Nederland

Burgwerd waar ligt dat?

Woningen te koop Burgwerd

Wil je een huis kopen in Burgwerd? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Burgwerd . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Burgwerd alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Burgwerd.

Bekijk hier alle koopwoningen in Burgwerd. Zoek je huurwoning in Burgwerd? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Burgwerd

Starterswoningen in Burgwerd zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Burgwerd zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Burgwerd zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Burgwerd? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Burgwerd

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Burgwerd is 3.310 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.191 euro).

Leeftijden Burgwerd

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Burgwerd vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Burgwerd

Burgwerd bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.