De Huizenmarkt in Scharnegoutum (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Scharnegoutum

Woningmarkt Scharnegoutum

Scharnegoutum is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 451.213 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 451.213
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Scharnegoutum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scharnegoutum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scharnegoutum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scharnegoutum.

Woningen recent verkocht in Scharnegoutum

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scharnegoutum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scharnegoutum. Een eengezinswoning in Scharnegoutum komt het meest (86%) voor. Daarna komt een herenhuis met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scharnegoutum

In Scharnegoutum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scharnegoutum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scharnegoutum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Scharnegoutum
Binnenring: Nederland

Scharnegoutum waar ligt dat?

Woningen te koop Scharnegoutum

Wil je een huis kopen in Scharnegoutum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scharnegoutum . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scharnegoutum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scharnegoutum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Scharnegoutum. Zoek je huurwoning in Scharnegoutum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Scharnegoutum

Starterswoningen in Scharnegoutum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Scharnegoutum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scharnegoutum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Scharnegoutum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Scharnegoutum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scharnegoutum is 2.966 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.777 euro).

Leeftijden Scharnegoutum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scharnegoutum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Scharnegoutum

Scharnegoutum bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.