logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Scharnegoutum

Begrijp de huizenprijzen in Scharnegoutum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Scharnegoutum

Scharnegoutum is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.883 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 524.322 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 524.322
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Scharnegoutum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Scharnegoutum is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Scharnegoutum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Scharnegoutum.

Woningen recent verkocht in Scharnegoutum

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Scharnegoutum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Scharnegoutum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Scharnegoutum. Een eengezinswoning in Scharnegoutum komt het meest (86%) voor. Daarna komt een herenhuis met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Scharnegoutum

In Scharnegoutum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Scharnegoutum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Scharnegoutum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Scharnegoutum

Starterswoningen in Scharnegoutum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Scharnegoutum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Scharnegoutum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Scharnegoutum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Scharnegoutum

Wil je een huis kopen in Scharnegoutum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Scharnegoutum . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Scharnegoutum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Scharnegoutum.

Bekijk alle koopwoningen in Scharnegoutum. Zoek je huurwoning in Scharnegoutum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Scharnegoutum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Scharnegoutum is 2.974 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.002 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Scharnegoutum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Scharnegoutum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Scharnegoutum

Scharnegoutum bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.