De Huizenmarkt in Sneek (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sneek

Woningmarkt Sneek

Sneek is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 107 woningen te koop en zijn er recent 125 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sneek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 364.132 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 107
Woningen recent verkocht 125
Gemiddelde vraagprijs € 364.132
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Sneek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sneek is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sneek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sneek.

Woningen recent verkocht in Sneek

Er zijn recent 125 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sneek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sneek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sneek. Een eengezinswoning in Sneek komt het meest (62%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sneek

In Sneek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sneek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sneek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sneek
Binnenring: Nederland

Sneek waar ligt dat?

Woningen te koop Sneek

Wil je een huis kopen in Sneek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sneek . Er staan momenteel 107 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sneek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sneek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sneek. Zoek je huurwoning in Sneek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sneek

Starterswoningen in Sneek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Sneek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sneek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sneek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sneek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sneek is 2.847 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.612 euro).

Leeftijden Sneek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sneek vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Sneek

Sneek bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.