Sneek in gemeente Súdwest-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Sneek

Een eerste blik op Sneek

Sneek is een wijk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 33.960 inwoners. Momenteel staan er 113 woningen te koop en zijn er recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Sneek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 342.516 euro.

Woningen te koop 113
Woningen recent verkocht 147
Gemiddelde vraagprijs € 342.516
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Sneek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sneek is 40 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Sneek kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Sneek

Er zijn recent 147 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sneek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sneek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sneek. Een eengezinswoning in Sneek komt het meest (59%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sneek

In Sneek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Sneek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Sneek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sneek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sneek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sneek vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Sneek

Wil je een huis kopen in Sneek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sneek. Er staan momenteel 113 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sneek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sneek.

Huizenprijzen in Sneek

Starterswoningen in Sneek zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Sneek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sneek zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sneek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sneek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sneek is 2.228 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.103 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Sneek is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Sneek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sneek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Sneek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Sneek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Sneek

Sneek binnen de grachten Stationsbuurt Hemdijk Noorderhoek I Noorderhoek II Noordoosthoek Zwetteplan Bomenbuurt Omgeving Leeuwarderweg en bungalowpark Stadsfenne De Domp Het Eiland Sperkhem en industrieterrein Houkesloot Lemmerweg-Oost Lemmerweg-West Tinga Duinterpen Offingawier Loënga IJsbrechtum

Instellingen zijn opgeslagen