Huizenmarkt Sneek in Sneek (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sneek

Woningmarkt Sneek

Sneek is een wijk in de plaats Sneek binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 33.960 inwoners. Momenteel staan er 106 woningen te koop en zijn er recent 167 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sneek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 370.077 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 106
Woningen recent verkocht 167
Gemiddelde vraagprijs € 370.077
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Sneek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sneek is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sneek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sneek.

Woningen recent verkocht in Sneek

Er zijn recent 167 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sneek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sneek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sneek. Een eengezinswoning in Sneek komt het meest (63%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sneek

In Sneek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sneek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sneek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sneek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sneek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sneek vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Sneek waar ligt dat?

Woningen te koop Sneek

Wil je een huis kopen in Sneek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sneek . Er staan momenteel 106 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sneek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sneek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Sneek. Zoek je huurwoning in Sneek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sneek

Starterswoningen in Sneek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Sneek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sneek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sneek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sneek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sneek is 2.843 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.567 euro).

Leeftijden Sneek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sneek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Sneek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Sneek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Sneek

Sneek binnen de grachten Stationsbuurt Hemdijk Noorderhoek I Noorderhoek II Noordoosthoek Zwetteplan Bomenbuurt Omgeving Leeuwarderweg en bungalowpark Stadsfenne De Domp Het Eiland Sperkhem en industrieterrein Houkesloot Lemmerweg-Oost Lemmerweg-West Tinga Duinterpen Offingawier Loënga IJsbrechtum