Makkum in gemeente Súdwest-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Makkum

Een eerste blik op Makkum

Makkum is een wijk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 3.475 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Makkum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 272.225 euro.

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 272.225
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Makkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkum is 62 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Makkum

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkum. Een eengezinswoning in Makkum komt het meest (75%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkum

In Makkum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Makkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Makkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Makkum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Makkum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Makkum vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Makkum

Wil je een huis kopen in Makkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkum. Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkum.

Huizenprijzen in Makkum

Starterswoningen in Makkum zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Makkum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Makkum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Makkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkum is 1.882 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (1.838 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Makkum is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Makkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Makkum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Makkum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Makkum

Makkum Verspreide huizen Makkum

Instellingen zijn opgeslagen