logo Huispedia

Ons verhaal.

Wij zijn Huispedia, het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. We bieden jou het grootste woningaanbod met simpele inzichten zoals de realistische waarde van élke woning. Zo kan jij zelf altijd de goede keuzes maken rondom wonen.

De missie van Huispedia: ‘Iedereen moet altijd zelf goede keuzes kunnen maken rondom wonen’.

Het kopen en verkopen van een huis wordt door veel mensen als spannend en eng ervaren. Logisch, want het gaat over de grootste aan- of verkoop van je leven. In de zoektocht naar een huis, merkten onze oprichters dat veel informatie wordt achtergehouden en zaken onnodig moeilijk worden gemaakt. Hierdoor schakelen veel mensen vanuit onzekerheid de hulp in van een adviseur, zonder eerst goed onderzoek te doen.

Ramon en Maxim hadden daarom dezelfde gedachte: “Dit moet anders. Wij willen zelf altijd goede keuzes kunnen maken bij de grootste aankoop van mijn leven. Met zelfvertrouwen. Op basis van informatie en niet op basis van angst en onzekerheid.”

Huispedia wil daarom makkelijk maken wat moeilijk lijkt. We nemen je stap voor stap mee door de belangrijkste wooninformatie in begrijpelijke taal. Met het grootste woningaanbod en simpele inzichten in alle woningdata kan je zelf de touwtjes in handen nemen. Zo kan je vol zelfvertrouwen zelf goede keuzes maken rondom wonen. En kies je ergens voor de hulp van een adviseur? Dan helpen wij je op weg, zodat jij altijd de adviseur kiest die het beste bij jou past.

ons verhaal

Huispedia is er voor iedereen.

We zijn er voor iedereen. Of je nu wil kopen, verkopen, huren, verhuren of goed zit: bij Huispedia neem jij zelf de touwtjes in handen. En omdat wij 100% onafhankelijk zijn geven wij jou wél alle benodigde woninginformatie uit openbare en zelfs gesloten bronnen.

Woningen

Zeven keer weten.

Je kent ons verhaal inmiddels: wij geloven in zelf goede keuzes maken rondom wonen. Zeker tijdens het aan- en verkoopproces. Daarom geeft Huispedia de zeven belangrijkste zaken om vol vertrouwen zelf de touwtjes in handen te nemen:

We nemen je stap voor stap mee en leggen je uit wat er komt kijken bij het kopen van een huis. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Weet alles over het aankoopproces

Bereken zelf eenvoudig hoeveel je maximaal kan lenen en wat jouw overwaarde is. Weet zo precies jouw budget en toekomstige maandlasten.

Weet simpel en snel jouw échte budget

Naast woningen die nu te koop staan, hebben wij ook woningen die binnenkort te koop komen of eigenaren die open staan voor een goed bod. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Weet vandaag al wat er morgen te koop staat

Wij helpen je bepalen welke woningen bij jouw wensen passen. Misschien past het niet 100%, maar wij vinden de woningen die wel het meest passen bij jouw wensen en binnen budget zijn.

Weet welke woning bij jouw wensen past

We laten je de realistische waarde zien van elke woning in Nederland. Zo zie je in één oogopslag of de vraagprijs redelijk is en hoe de woning in de markt ligt. Weet wat élke woning realistisch waard is.

Weet wat een woning écht waard is

Weet met ons Waarderapport inclusief biedadvies precies wat je moet bieden. Daarna begeleiden wij je door het biedproces, zodat jij altijd met een gerust hart een goed bod uitbrengt. Zo vergeet je niks en doe je altijd een sterk bod.

Weet hoe je een goed bod doet

Met Huispedia Online Bieden weet je zeker dat er niet gesjoemeld wordt met jouw bod. Wij leggen elk bod feitelijk vast in het biedlogboek met alle mogelijke voorwaarden. Zo wordt jouw bod nooit vergeten en weet je zeker dat het biedproces eerlijk is.

Weet zeker dat het biedproces eerlijk is
Weet alles over het aankoopproces
Weet simpel en snel jouw échte budget
Weet vandaag al wat er morgen te koop staat
Weet welke woning bij jouw wensen past
Weet wat een woning écht waard is
Weet hoe je een goed bod doet
Weet zeker dat het biedproces eerlijk is

Onze cultuur en onze merkwaarden.

Je straalt uit wie je bent. Onze cultuurwaarden zijn onze merkwaarden. Die kunnen we simpel en duidelijk uitleggen, zonder moeilijke powerpointslides:

100% onafhankelijk.

Huispedia is oprecht, transparant en onbevooroordeeld. We zijn altijd eerlijk: positief of negatief. Daardoor kunnen we ook duidelijk zijn en inzicht bieden. What you see is what you get.

Voor iedereen.

Huispedia is toegankelijk voor iedereen. We zijn behulpzaam en zoals we zelf zeggen: ‘oma-proof’. We bieden overzicht en gebruiken normale, begrijpelijk taal. We geven alle informatie die je nodig hebt.

Met een knipoog.

De waarde van een woning is serieuze business. Toch presenteren wij die luchtig, zonder voorbij te gaan aan het belang ervan. We houden het graag informeel met een goedgeplaatste grap waar dat kan.

Doe het vol zelfvertrouwen.

Wij gaan niet afwachten. En we roepen jou op dat ook niet te doen. Heb vertrouwen. Wij zeggen: durf te doen en blijf leren. Ook al gaat het soms niet in één keer goed.

Onze oprichters.

Maxim Bours Huispedia

Maxim Bours - CEO

Maxim is één van de twee oprichters en CEO van Huispedia. Heeft zijn eerste woning volledig zelf aangekocht en verkocht zonder makelaar. Door gebrek aan informatie over het proces en de woning voelde hij zich machteloos – dat moest anders kunnen. Samen met Ramon is hij aan de slag gegaan om de woningmarkt transparant te maken. Zodat iedereen zelf met vertrouwen aan de slag kan.

Ramon Noordeloos Huispedia

Ramon Noordeloos - CTO

Ramon is de andere oprichter en CTO van Huispedia. Tijdens het zoeken van een woning kwam hij erachter dat de woningmarkt in Nederland allesbehalve transparant was. Daarom besloot hij in 2016 als grondlegger van de eerste versie om gewoon zelf een website te bouwen. Toverend met data en algoritmes ontstond Huispedia: het 100% onafhankelijke woningplatform voor de consument.

Feitjes.

2100000 Unieke bezoekers per maand
2540 Unieke huizen te koop
4010 Unieke huizen binnenkort te koop
6490 Unieke huizen alleen bij goed bod
555 Huizen verkocht per maand

Onze reis en waar we vandaan komen.

Maart 2018 Huispedia.nl wordt vanuit een zolderkamer opgericht.
Oktober 2018 Huispedia opent de deuren voor makelaars.
December 2018 Geschatte woningwaarde gaat live.
Mei 2019 Huispedia bereikt 1 miljoen maandelijkse bezoekers.
Oktober 2019 Alle makelaars kunnen met eigen systemen direct woningen op Huispedia plaatsen.
Juni 2020 Huispedia bereikt 2 miljoen maandelijkse bezoekers.
Juni 2021 Eerste online biedingstool voor consumenten en makelaars live.
Juli 2021 Onze CEO Maxim wordt als woningexpert uitgenodigd in de Tweede Kamer.
December 2021 Huispedia wordt door Emerce uitgeroepen tot website van het Jaar 2021 in de categorie ‘Huisvesting’.
Juni 2022 Waarderapporten met biedadvies live.
December 2022 Huispedia wordt voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot website van het Jaar in de categorie ‘Huisvesting’.
Bekijk meer

Bij ons komen werken.

We groeien hard. Heel hard. Met meer dan 2.1 miljoen unieke bezoekers per maand zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot het snelst groeiende en grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Maar we zijn er nog lang niet. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar nieuwe collega’s, die samen met ons hét onafhankelijke woningplatform voor iedereen willen maken!

Team Huispedia

Dit zeggen onze fans.

Marc Gubbels Woningzoeker

Ik vind huispedia een goede site om een check te doen van wat een of je eigen huis ongeveer waard is. Natuurlijk is het nooit gegarandeerd dat een huis ook die prijs oplevert maar het is wel een waardevolle check.

13 februari 2024
A. van Bemmelen Woningzoeker

Fijn dat jullie meedenken met de trend van huizenprijzen het geeft een beter idee wat daardoor een verstandige keuze is.

13 februari 2024
Frenk Woningzoeker

De waarde inschatting van de woningen zijn realistisch. Handige oriëntatie tool voor aankoop/verkoop

27 januari 2024
Mat Wag Woningzoeker

Gegevens goed en up to date. Goede schattingen van waarde. Interessante informatie over de buurt.

22 januari 2024
meneer Groot Woningzoeker

Mooie presentatie van mijn huis en verkocht binnen drie weken.

22 januari 2024
klant Woningzoeker

Het is prettig dat het mogelijk is om als particulier je woning te koop te zetten.

21 januari 2024
Klant Woningzoeker

Goed informatief platform waar je allerhande aan- en verkoop informatie vandaan kunt halen. De rapporten en informatie zijn betrouwbaar en heel handig als je bijvoorbeeld je huis wilt verkopen, zeker als je zelfstandig zonder makelaar wilt werken.

13 december 2023
JJMF Van de Zilver Woningzoeker

Huispedia geeft een realistische markt weergave van jouw object voor zowel de verkopende als kopende partij. Gemakkelijk te beheren vanuit de online applicatie,

27 november 2023
Leonardus Woningzoeker

Hoewel de meeste huizenkopers zoeken op Funda, heeft ook Huispedia meegeholpen aan de snelle verkoop van onze woning.

18 november 2023
Bart Woningzoeker

Dankzij Huispedia een bod kunnen doen op een huis dat in de toekomst aangeboden zou worden, maar nog niet op Funda stond. Kon er daardoor als eerste op bieden.

30 oktober 2023