Huizenmarkt Bouwhoek in Witmarsum (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bouwhoek

Woningmarkt Bouwhoek

Bouwhoek is een wijk in de plaats Witmarsum binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 3.930 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bouwhoek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 292.283 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 33
Gemiddelde vraagprijs € 292.283
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Bouwhoek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bouwhoek is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bouwhoek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bouwhoek.

Woningen recent verkocht in Bouwhoek

Er zijn recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bouwhoek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bouwhoek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bouwhoek. Een eengezinswoning in Bouwhoek komt het meest (85%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bouwhoek

In Bouwhoek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bouwhoek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bouwhoek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bouwhoek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bouwhoek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bouwhoek vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bouwhoek waar ligt dat?

Woningen te koop Bouwhoek

Wil je een huis kopen in Bouwhoek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bouwhoek . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bouwhoek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bouwhoek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bouwhoek. Zoek je huurwoning in Bouwhoek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bouwhoek

Starterswoningen in Bouwhoek zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bouwhoek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bouwhoek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bouwhoek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bouwhoek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bouwhoek is 2.463 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.216 euro).

Leeftijden Bouwhoek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bouwhoek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bouwhoek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bouwhoek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bouwhoek

Witmarsum Pingjum Kimswerd Arum Verspreide huizen Witmarsum Verspreide huizen Pingjum Verspreide huizen Kimswerd Verspreide huizen Arum