Bolsward in gemeente Súdwest-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Bolsward

Een eerste blik op Bolsward

Bolsward is een wijk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 10.145 inwoners. Momenteel staan er 21 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Bolsward. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 304.758 euro.

Woningen te koop 21
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 304.758
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Bolsward

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bolsward is 42 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Bolsward kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Bolsward

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bolsward. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bolsward.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bolsward. Een eengezinswoning in Bolsward komt het meest (65%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bolsward

In Bolsward wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Bolsward

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Bolsward (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bolsward
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bolsward

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bolsward vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Bolsward

Wil je een huis kopen in Bolsward? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bolsward. Er staan momenteel 21 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bolsward alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bolsward.

Huizenprijzen in Bolsward

Starterswoningen in Bolsward zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Bolsward zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bolsward zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bolsward? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bolsward

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bolsward is 2.011 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.883 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Bolsward is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Bolsward

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bolsward vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bolsward

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bolsward? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bolsward

Bolsward binnen De Wallen Bolsward-Noord Bolsward-Zuidoost Bolsward-Zuidwest Bolsward-Noordoost Verspreide huizen Bolsward

Instellingen zijn opgeslagen