Huizenmarkt Bolsward in Bolsward (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bolsward

Woningmarkt Bolsward

Bolsward is een wijk in de plaats Bolsward binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 10.145 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bolsward. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 320.250 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 53
Gemiddelde vraagprijs € 320.250
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Bolsward

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bolsward is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bolsward moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bolsward.

Woningen recent verkocht in Bolsward

Er zijn recent 53 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bolsward. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bolsward.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bolsward. Een eengezinswoning in Bolsward komt het meest (67%) voor. Daarna komt een galerijflat met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bolsward

In Bolsward wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bolsward

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bolsward (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bolsward
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bolsward

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bolsward vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bolsward waar ligt dat?

Woningen te koop Bolsward

Wil je een huis kopen in Bolsward? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bolsward . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bolsward alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bolsward.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bolsward. Zoek je huurwoning in Bolsward? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bolsward

Starterswoningen in Bolsward zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bolsward zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bolsward zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bolsward? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bolsward

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bolsward is 2.580 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.212 euro).

Leeftijden Bolsward

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bolsward vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bolsward

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bolsward? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bolsward

Bolsward binnen De Wallen Bolsward-Noord Bolsward-Zuidoost Bolsward-Zuidwest Bolsward-Noordoost Verspreide huizen Bolsward