Weidestreek Zuid in gemeente Súdwest-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Weidestreek Zuid

Een eerste blik op Weidestreek Zuid

Weidestreek Zuid is een wijk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 1.585 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Weidestreek Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 323.860 euro.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 323.860
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Weidestreek Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weidestreek Zuid is 59 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weidestreek Zuid kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Weidestreek Zuid

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weidestreek Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weidestreek Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weidestreek Zuid. Een eengezinswoning in Weidestreek Zuid komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weidestreek Zuid

In Weidestreek Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Weidestreek Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Weidestreek Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Weidestreek Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Weidestreek Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Weidestreek Zuid vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Weidestreek Zuid

Wil je een huis kopen in Weidestreek Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Weidestreek Zuid. Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Weidestreek Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weidestreek Zuid.

Huizenprijzen in Weidestreek Zuid

Starterswoningen in Weidestreek Zuid zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Weidestreek Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Weidestreek Zuid zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Weidestreek Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Weidestreek Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weidestreek Zuid is 1.845 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.711 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Weidestreek Zuid is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Weidestreek Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weidestreek Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Weidestreek Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Weidestreek Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Weidestreek Zuid

Parrega Hieslum Dedgum Tjerkwerd Exmorra Verspreide huizen Parrega Verspreide huizen Tjerkwerd Verspreide huizen Exmorra

Instellingen zijn opgeslagen