Huizenmarkt West IJlst in Gaastmeer (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in West IJlst

Woningmarkt West IJlst

West IJlst is een wijk in de plaats Gaastmeer binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 1.065 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West IJlst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 769.454 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 769.454
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in West IJlst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in West IJlst is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in West IJlst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in West IJlst.

Woningen recent verkocht in West IJlst

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in West IJlst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond West IJlst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in West IJlst. Een eengezinswoning in West IJlst komt het meest (94%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling West IJlst

In West IJlst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat West IJlst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van West IJlst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: West IJlst
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers West IJlst

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van West IJlst vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

West IJlst waar ligt dat?

Woningen te koop West IJlst

Wil je een huis kopen in West IJlst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in West IJlst . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in West IJlst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in West IJlst.

Bekijk hier alle koopwoningen in West IJlst. Zoek je huurwoning in West IJlst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in West IJlst

Starterswoningen in West IJlst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in West IJlst zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in West IJlst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in West IJlst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs West IJlst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in West IJlst is 3.102 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.880 euro).

Leeftijden West IJlst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in West IJlst vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in West IJlst

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in West IJlst? Ontdek ook de buurten binnen de wijk West IJlst

Oudega Gaastmeer Idzega Sandfirden Verspreide huizen Oudega Verspreide huizen Gaastmeer