De Huizenmarkt in Stavoren (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Stavoren

Woningmarkt Stavoren

Stavoren is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stavoren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 455.041 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 455.041
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Stavoren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stavoren is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stavoren kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Stavoren

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stavoren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stavoren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stavoren. Een eengezinswoning in Stavoren komt het meest (79%) voor. Daarna komt een villa met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stavoren

In Stavoren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Stavoren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Stavoren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stavoren
Binnenring: Nederland

Stavoren waar ligt dat?

Woningen te koop Stavoren

Wil je een huis kopen in Stavoren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stavoren . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stavoren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stavoren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Stavoren. Zoek je huurwoning in Stavoren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Stavoren

Starterswoningen in Stavoren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Stavoren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stavoren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stavoren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stavoren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stavoren is 7.340 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.778 euro).

Leeftijden Stavoren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stavoren vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Stavoren

Stavoren bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.