Huizenmarkt Weidestreek Oost in Hartwerd (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Weidestreek Oost

Woningmarkt Weidestreek Oost

Weidestreek Oost is een wijk in de plaats Hartwerd binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 1.315 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weidestreek Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 396.009 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 396.009
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Weidestreek Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Weidestreek Oost is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Weidestreek Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Weidestreek Oost.

Woningen recent verkocht in Weidestreek Oost

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Weidestreek Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Weidestreek Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Weidestreek Oost. Een eengezinswoning in Weidestreek Oost komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Weidestreek Oost

In Weidestreek Oost wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Weidestreek Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Weidestreek Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Weidestreek Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Weidestreek Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Weidestreek Oost vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Weidestreek Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Weidestreek Oost

Wil je een huis kopen in Weidestreek Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Weidestreek Oost . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Weidestreek Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Weidestreek Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Weidestreek Oost. Zoek je huurwoning in Weidestreek Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Weidestreek Oost

Starterswoningen in Weidestreek Oost zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Weidestreek Oost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Weidestreek Oost zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Weidestreek Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Weidestreek Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Weidestreek Oost is 1.819 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.561 euro).

Leeftijden Weidestreek Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Weidestreek Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Weidestreek Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Weidestreek Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Weidestreek Oost

Lollum Burgwerd Hartwerd Hichtum Schettens Longerhouw Schraard Verspreide huizen Lollum Verspreide huizen Burgwerd Verspreide huizen Schettens