Altijd op de hoogte.


Met de laatste woningmarktcijfers, actualiteiten en de nieuwste functionaliteiten op Huispedia.

Actualiteiten

Waarom bieden onder voorbehoud steeds belangrijker wordt

Als je een bod uitbrengt op een huis, kan je bieden onder voorbehoud. Nu de concurrentie bij het bieden toeneemt, bieden steeds meer kopers zónder voorbehoud. Wat voor risico's brengt dat met zich mee? We leggen het uit.

25 sep. 2023
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen stijgen door in augustus, vooral meer appartementen verkocht

Na twee maanden van stijging zijn de huizenprijzen in augustus 2023 wéér gestegen. En die stijging neemt toe. Ook het aantal verkochte woningen nam toe. Er werden vooral meer appartementen verkocht.

22 sep. 2023
Actualiteiten

Kan je een bod uitbrengen zonder risico’s?

Wat als het bod op jouw droomhuis is geaccepteerd en je op het laatste moment onder de koop uit wil? Met een voorbehoud voorkom je in zo'n geval een boete. We leggen je simpel uit hoe dat werkt.

22 sep. 2023
Actualiteiten

Met stijgende woningprijzen jouw volgende droomhuis weer binnen budget

Nu de huizenprijzen weer langzaam aan het stijgen zijn, is de kans groter dat je overwaarde hebt als je al eerder een huis hebt gekocht. Die overwaarde kan je inzetten om jouw volgende huis te kopen, maar er is nog meer mogelijk. We leggen je uit hoe dat werkt.

4 sep. 2023
Actualiteiten

Huis kopen? Check altijd op een vals energielabel

Sinds een paar jaar is een definitief energielabel verplicht voor woningen. Bij het kopen van een huis krijg je zo direct inzicht in de hoogte van de energierekening. Handig, maar let op! Er zijn nu ook valse energielabels in omloop. We leggen simpel uit hoe je checkt of een energielabel echt is.

30 aug. 2023
Woningmarktcijfers

Prijzen koopwoningen stijgen verder in juli

De lichte stijging van de huizenprijzen die een maand geleden is ingezet zet door. In juli zijn de prijzen van koopwoningen met 0,5% gestegen, terwijl het in juni nog om een stijging van 0,2% ging. Het aantal verkochte woningen is wel licht gedaald vergeleken met de maand juni.

22 aug. 2023
Actualiteiten

Wat kan je doen als jouw huis verborgen gebreken heeft?

Als je net een huis hebt gekocht is dat een heerlijk gevoel. Maar wat als je er de eerste nacht slaapt en je door lekkage en een rottend dak wakker wordt in een nat bed? Als je dat probleem niet van tevoren had kunnen ontdekken, wordt dit een ‘verborgen gebrek’ genoemd. In bepaalde gevallen moet de verkoper dan voor deze schade betalen. We leggen uit wanneer de verkoper aansprakelijk is en wat je in zo’n geval kan doen.

21 aug. 2023