logo Huispedia

Altijd op de hoogte.


Met de laatste woningmarktcijfers, actualiteiten en de nieuwste functionaliteiten op Huispedia.

Actualiteiten

Dé aankooptips van ‘Kopen Zonder Kijken’ makelaar Alex van Keulen

In onze nieuwste podcastaflevering deelt Alex van Keulen, de bekendste makelaar van Nederland, eerlijk al zijn tips. Wat zijn de meest gemaakte fouten van woningzoekers? En wat is het allergekste wat hij heeft meegemaakt? Check het in de podcast hieronder.

13 mei 2024
Actualiteiten

Waarom de WOZ-waarde minder zegt dan je denkt

Het is weer een hot topic: de WOZ-waarde. Interessant om te weten hoeveel belasting je gaat betalen, maar het zegt niks over de werkelijke woningwaarde. We leggen je uit hoe het werkt.

12 mei 2024
Woningmarktcijfers

Lichte stijging prijzen en meer huizen verkocht

De stijging van huizenprijzen zet door maar zwakt licht af. Het aantal verkochte huizen steeg wel fors. We leggen je uit hoe dit precies zit. Zo ben je net als de experts weer op de hoogte.

26 apr. 2024
Actualiteiten

Wat als je nieuwe huis achteraf kleiner blijkt te zijn?

Stel je voor: je hebt een huis gekocht. Maar als je het huis twee jaar later zelf te koop zet, blijkt de woning ineens 20% kleiner. Hoe kan dit en wat kan je doen bij problemen na de koop? We leggen het je simpel uit.

23 apr. 2024
Woningmarktcijfers

Prijzen stijgen en verkopen dalen, maar niet overal

Ook in februari heeft de stijging van huizenprijzen doorgezet. De prijzen stegen met 1% vergeleken met januari. Het aantal verkochte huizen daalde voor de tweede maand op rij, al zijn er grote verschillen.

2 apr. 2024
Actualiteiten

4 dingen die je moet weten als je een huis wil kopen in 2024

Een huis kopen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Toch kan het door regels en lastige termen soms aanvoelen als een doolhof. Daarom zetten we op een rijtje wat je móét weten als je dit jaar een huis wil gaan kopen.

20 mrt. 2024
Actualiteiten

Deze drie vragen móét jij stellen tijdens Open Huizen Dag

Op zaterdag 6 april 2024 is het weer Open Huizen Dag. Een handig moment om meerdere woningen te bezoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat je alles uit deze dag haalt? We leggen het je simpel uit.

19 mrt. 2024