logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Makkum

Begrijp de huizenprijzen in Makkum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Makkum

Makkum is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.883 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 415.108 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 415.108
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Makkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkum is 37 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Makkum

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkum. Een eengezinswoning in Makkum komt het meest (75%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkum

In Makkum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Makkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Makkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Makkum

Starterswoningen in Makkum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Makkum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Makkum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Makkum

Wil je een huis kopen in Makkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkum . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkum.

Bekijk alle koopwoningen in Makkum. Zoek je huurwoning in Makkum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Makkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkum is 2.832 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (2.830 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Makkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Makkum

Makkum bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.