De Huizenmarkt in Makkum (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Makkum

Woningmarkt Makkum

Makkum is een plaats in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze plaats telt volgens het CBS 90.480 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 363.423 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 21
Gemiddelde vraagprijs € 363.423
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Makkum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Makkum is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Makkum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Makkum

Er zijn recent 21 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Makkum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Makkum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Makkum. Een eengezinswoning in Makkum komt het meest (75%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Makkum

In Makkum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Makkum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Makkum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Makkum
Binnenring: Nederland

Makkum waar ligt dat?

Woningen te koop Makkum

Wil je een huis kopen in Makkum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Makkum . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Makkum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Makkum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Makkum. Zoek je huurwoning in Makkum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Makkum

Starterswoningen in Makkum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Makkum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Makkum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Makkum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Makkum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Makkum is 2.788 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.412 euro).

Leeftijden Makkum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Makkum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Makkum

Makkum bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.