Huizenmarkt Hemelum in Hemelum (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hemelum

Woningmarkt Hemelum

Hemelum is een wijk in de plaats Hemelum binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 2.295 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hemelum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 445.091 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 16
Gemiddelde vraagprijs € 445.091
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hemelum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hemelum is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hemelum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hemelum.

Woningen recent verkocht in Hemelum

Er zijn recent 16 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hemelum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hemelum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hemelum. Een eengezinswoning in Hemelum komt het meest (78%) voor. Daarna komt een villa met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hemelum

In Hemelum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hemelum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hemelum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hemelum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hemelum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hemelum vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hemelum waar ligt dat?

Woningen te koop Hemelum

Wil je een huis kopen in Hemelum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hemelum . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hemelum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hemelum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hemelum. Zoek je huurwoning in Hemelum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hemelum

Starterswoningen in Hemelum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hemelum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hemelum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hemelum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hemelum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hemelum is 3.521 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.036 euro).

Leeftijden Hemelum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hemelum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hemelum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hemelum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hemelum

Hemelum Warns Scharl Stavoren Verspreide huizen Hemelum Verspreide huizen Stavoren