Hemelum in gemeente Súdwest-Fryslân

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hemelum

Een eerste blik op Hemelum

Hemelum is een wijk in de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 2.295 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hemelum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 280.881 euro.

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 280.881
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hemelum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hemelum is 46 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hemelum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hemelum

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hemelum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hemelum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hemelum. Een eengezinswoning in Hemelum komt het meest (81%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hemelum

In Hemelum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hemelum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hemelum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hemelum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hemelum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hemelum vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hemelum

Wil je een huis kopen in Hemelum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hemelum. Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hemelum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hemelum.

Huizenprijzen in Hemelum

Starterswoningen in Hemelum zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hemelum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hemelum zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hemelum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hemelum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hemelum is 2.208 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.964 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hemelum is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hemelum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hemelum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hemelum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hemelum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hemelum

Hemelum Warns Scharl Stavoren Verspreide huizen Hemelum Verspreide huizen Stavoren

Instellingen zijn opgeslagen