Huizenmarkt Zuid IJlst in Heeg (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Zuid IJlst

Woningmarkt Zuid IJlst

Zuid IJlst is een wijk in de plaats Heeg binnen de gemeente Súdwest-Fryslân. Deze wijk telt volgens het CBS 3.085 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid IJlst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 566.070 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 566.070
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Zuid IJlst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuid IJlst is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuid IJlst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuid IJlst.

Woningen recent verkocht in Zuid IJlst

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid IJlst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuid IJlst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuid IJlst. Een eengezinswoning in Zuid IJlst komt het meest (70%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuid IJlst

In Zuid IJlst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuid IJlst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuid IJlst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zuid IJlst
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zuid IJlst

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuid IJlst vergeleken met de Súdwest-Fryslân en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Zuid IJlst waar ligt dat?

Woningen te koop Zuid IJlst

Wil je een huis kopen in Zuid IJlst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuid IJlst . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuid IJlst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuid IJlst.

Bekijk hier alle koopwoningen in Zuid IJlst. Zoek je huurwoning in Zuid IJlst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Zuid IJlst

Starterswoningen in Zuid IJlst zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuid IJlst zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuid IJlst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zuid IJlst? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zuid IJlst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuid IJlst is 2.991 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.409 euro).

Leeftijden Zuid IJlst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuid IJlst vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuid IJlst

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuid IJlst? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuid IJlst

Heeg Hommerts Jutrijp Verspreide huizen Heeg Verspreide huizen Hommerts Verspreide huizen Jutrijp