De Huizenmarkt in Rottum (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rottum

Woningmarkt Rottum

Rottum is een plaats in de gemeente De Fryske Marren. Deze plaats telt volgens het CBS 51.725 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rottum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 603.357 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 603.357
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Rottum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rottum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rottum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rottum.

Woningen recent verkocht in Rottum

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rottum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rottum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rottum. Een eengezinswoning in Rottum komt het meest (78%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rottum

In Rottum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rottum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rottum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rottum
Binnenring: Nederland

Rottum waar ligt dat?

Woningen te koop Rottum

Wil je een huis kopen in Rottum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rottum . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rottum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rottum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rottum. Zoek je huurwoning in Rottum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rottum

Starterswoningen in Rottum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Rottum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rottum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rottum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rottum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rottum is 4.295 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (5.064 euro).

Leeftijden Rottum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rottum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Rottum

Rottum bestaat uit 51 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.