logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Rottum

Begrijp de huizenprijzen in Rottum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Rottum

Rottum is een plaats in de gemeente De Fryske Marren. Deze plaats telt volgens het CBS 51.992 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rottum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 565.487 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 565.487
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Rottum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rottum is 42 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rottum kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Rottum

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rottum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rottum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rottum. Een eengezinswoning in Rottum komt het meest (79%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rottum

In Rottum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rottum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rottum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Rottum

Starterswoningen in Rottum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Rottum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rottum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Rottum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Rottum

Wil je een huis kopen in Rottum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rottum . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Rottum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rottum.

Bekijk alle koopwoningen in Rottum. Zoek je huurwoning in Rottum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rottum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rottum is 4.028 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.165 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rottum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rottum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Rottum

Rottum bestaat uit 51 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.