Rottum in gemeente De Fryske Marren

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rottum

Een eerste blik op Rottum

Rottum is een wijk in de gemeente De Fryske Marren. Deze wijk telt volgens het CBS 690 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rottum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 712.393 euro.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 712.393
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Rottum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rottum is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rottum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rottum.

Woningen recent verkocht in Rottum

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rottum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rottum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rottum. Een eengezinswoning in Rottum komt het meest (77%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rottum

In Rottum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rottum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rottum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rottum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Rottum

Wil je een huis kopen in Rottum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rottum . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rottum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rottum.

Zoek je huurwoning in Rottum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rottum.

Huizenprijzen in Rottum

Starterswoningen in Rottum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rottum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rottum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rottum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rottum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rottum is 1.952 euro. De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rottum is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rottum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rottum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rottum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rottum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rottum

Rottum

Instellingen zijn opgeslagen