logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hardenberg

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hardenberg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hardenberg

Hardenberg is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 62.509 inwoners. Momenteel staan er 109 woningen te koop en zijn er recent 237 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hardenberg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 314.184.

Woningen te koop 109
Woningen recent verkocht 237
Gemiddelde vraagprijs € 443.770
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 314.184
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Hardenberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hardenberg is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hardenberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hardenberg.

Woningen recent verkocht in Hardenberg

Er zijn recent 237 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hardenberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hardenberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hardenberg. Een eengezinswoning in Hardenberg komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hardenberg

In Hardenberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hardenberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hardenberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hardenberg

Starterswoningen in gemeente Hardenberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hardenberg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hardenberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hardenberg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hardenberg

Wil je een huis kopen in gemeente Hardenberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hardenberg . Er staan momenteel 109 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hardenberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hardenberg.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hardenberg. Zoek je huurwoning in gemeente Hardenberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hardenberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hardenberg is 2.940 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.810 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hardenberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hardenberg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg telt 29 plaatsen.

Ane Anerveen Anevelde Balkbrug Bergentheim Brucht Bruchterveld Collendoorn De Krim Dedemsvaart Den Velde Diffelen Gramsbergen Hardenberg Heemserveen Holtheme Holthone Hoogenweg Kloosterhaar Loozen Lutten Mariënberg Radewijk Rheeze Rheezerveen Schuinesloot Sibculo Slagharen Venebrugge

Wijken van Hardenberg

Hardenberg bestaat uit 29 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.