De Huizenmarkt gemeente Hardenberg (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hardenberg

Woningmarkt Hardenberg

Hardenberg is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 59.040 inwoners. Momenteel staan er 166 woningen te koop en zijn er recent 264 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hardenberg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 314.184.

Woningen te koop 166
Woningen recent verkocht 264
Gemiddelde vraagprijs € 418.495
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 314.184
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Hardenberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hardenberg is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hardenberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hardenberg.

Woningen recent verkocht in Hardenberg

Er zijn recent 264 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hardenberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hardenberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hardenberg. Een eengezinswoning in Hardenberg komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hardenberg

In Hardenberg wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hardenberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hardenberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hardenberg
Binnenring: Nederland

Hardenberg waar ligt dat?

Woningen te koop Hardenberg

Wil je een huis kopen in Hardenberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hardenberg . Er staan momenteel 166 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hardenberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hardenberg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hardenberg. Zoek je huurwoning in Hardenberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hardenberg

Starterswoningen in Hardenberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hardenberg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hardenberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hardenberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hardenberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hardenberg is 2.803 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.431 euro).

Leeftijden Hardenberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hardenberg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hardenberg

De gemeente Hardenberg telt 29 plaatsen.

Ane Anerveen Anevelde Balkbrug Bergentheim Brucht Bruchterveld Collendoorn De Krim Dedemsvaart Den Velde Diffelen Gramsbergen Hardenberg Heemserveen Holtheme Holthone Hoogenweg Kloosterhaar Loozen Lutten Mariënberg Radewijk Rheeze Rheezerveen Schuinesloot Sibculo Slagharen Venebrugge

Alle wijken van Hardenberg

Hardenberg bestaat uit 28 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.