De Huizenmarkt in Bergentheim (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bergentheim

Woningmarkt Bergentheim

Bergentheim is een plaats in de gemeente Hardenberg. Deze plaats telt volgens het CBS 59.040 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 345.891 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 345.891
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Bergentheim

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergentheim is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergentheim moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergentheim.

Woningen recent verkocht in Bergentheim

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergentheim.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergentheim. Een eengezinswoning in Bergentheim komt het meest (87%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergentheim

In Bergentheim wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergentheim

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergentheim (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bergentheim
Binnenring: Nederland

Bergentheim waar ligt dat?

Woningen te koop Bergentheim

Wil je een huis kopen in Bergentheim? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergentheim . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergentheim alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergentheim.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bergentheim. Zoek je huurwoning in Bergentheim? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bergentheim

Starterswoningen in Bergentheim zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bergentheim zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergentheim zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bergentheim? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bergentheim

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergentheim is 2.606 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.054 euro).

Leeftijden Bergentheim

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergentheim vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Bergentheim

Bergentheim bestaat uit 28 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.