Huizenmarkt Collendoorn in Collendoorn (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Collendoorn

Woningmarkt Collendoorn

Collendoorn is een wijk in de plaats Collendoorn binnen de gemeente Hardenberg. Deze wijk telt volgens het CBS 355 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Collendoorn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 670.056 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 670.056
Percentage gezinnen met kinderen 52%

Verkoopduur woningen in Collendoorn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Collendoorn is 5 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Collendoorn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Collendoorn.

Woningen recent verkocht in Collendoorn

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Collendoorn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Collendoorn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Collendoorn. Een woonboerderij in Collendoorn komt het meest (47%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 47% het meest voor.

Gezinssamenstelling Collendoorn

In Collendoorn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Collendoorn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Collendoorn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Collendoorn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Collendoorn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Collendoorn vergeleken met de Hardenberg en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Collendoorn waar ligt dat?

Woningen te koop Collendoorn

Wil je een huis kopen in Collendoorn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Collendoorn . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Collendoorn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Collendoorn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Collendoorn. Zoek je huurwoning in Collendoorn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Collendoorn

Starterswoningen in Collendoorn zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Collendoorn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Collendoorn zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Collendoorn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Collendoorn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Collendoorn is 3.707 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.417 euro).

Leeftijden Collendoorn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Collendoorn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Collendoorn

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Collendoorn? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Collendoorn

Collendoorn