Huizenmarkt Bergentheim in Bergentheim (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bergentheim

Woningmarkt Bergentheim

Bergentheim is een wijk in de plaats Bergentheim binnen de gemeente Hardenberg. Deze wijk telt volgens het CBS 3.400 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 356.246 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 356.246
Percentage gezinnen met kinderen 48%

Verkoopduur woningen in Bergentheim

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergentheim is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergentheim moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergentheim.

Woningen recent verkocht in Bergentheim

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergentheim. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergentheim.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergentheim. Een eengezinswoning in Bergentheim komt het meest (87%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergentheim

In Bergentheim wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergentheim

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergentheim (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bergentheim
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bergentheim

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bergentheim vergeleken met de Hardenberg en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bergentheim waar ligt dat?

Woningen te koop Bergentheim

Wil je een huis kopen in Bergentheim? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergentheim . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergentheim alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergentheim.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bergentheim. Zoek je huurwoning in Bergentheim? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bergentheim

Starterswoningen in Bergentheim zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bergentheim zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergentheim zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bergentheim? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bergentheim

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergentheim is 2.487 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.217 euro).

Leeftijden Bergentheim

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergentheim vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bergentheim

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bergentheim? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bergentheim

Bergentheim Kern Verspreide huizen Bergentheimerveen Verspreide huizen Oud-Bergentheim