De Huizenmarkt in Balk (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Balk

Woningmarkt Balk

Balk is een plaats in de gemeente De Fryske Marren. Deze plaats telt volgens het CBS 51.725 inwoners. Momenteel staan er 9 woningen te koop en zijn er recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Balk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 366.521 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 9
Woningen recent verkocht 35
Gemiddelde vraagprijs € 366.521
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Balk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Balk is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Balk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Balk.

Woningen recent verkocht in Balk

Er zijn recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Balk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Balk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Balk. Een eengezinswoning in Balk komt het meest (78%) voor. Daarna komt een villa met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Balk

In Balk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Balk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Balk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Balk
Binnenring: Nederland

Balk waar ligt dat?

Woningen te koop Balk

Wil je een huis kopen in Balk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Balk . Er staan momenteel 9 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Balk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Balk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Balk. Zoek je huurwoning in Balk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Balk

Starterswoningen in Balk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Balk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Balk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Balk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Balk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Balk is 2.825 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.873 euro).

Leeftijden Balk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Balk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Balk

Balk bestaat uit 51 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.