Alle woningmarktinfo Gemeente Westerkwartier

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Westerkwartier

Een eerste blik op Westerkwartier

Westerkwartier is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 57.120 inwoners. Momenteel staan er 201 woningen te koop en zijn er recent 294 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkwartier. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 201
Woningen recent verkocht 294
Gemiddelde vraagprijs € 362.855
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Westerkwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerkwartier is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerkwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westerkwartier.

Woningen recent verkocht in Westerkwartier

Er zijn recent 294 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerkwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerkwartier. Een eengezinswoning in Westerkwartier komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerkwartier

In Westerkwartier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Westerkwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Westerkwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerkwartier
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Westerkwartier

Wil je een huis kopen in Westerkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerkwartier . Er staan momenteel 201 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerkwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerkwartier.

Zoek je huurwoning in Westerkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Westerkwartier.

Huizenprijzen in Westerkwartier

Starterswoningen in Westerkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Westerkwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerkwartier? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerkwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerkwartier is 2.599 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.291 euro).

Leeftijden Westerkwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerkwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier telt 41 plaatsen.

Aduard Boerakker Briltil De Wilp Den Ham Den Horn Doezum Enumatil Ezinge Feerwerd Garnwerd Grijpskerk Grootegast Jonkersvaart Kommerzijl Kornhorn Lauwerzijl Leek Lettelbert Lucaswolde Lutjegast Marum Midwolde Niebert Niehove Niekerk Niezijl Noordhorn Noordwijk Nuis Oldehove Oldekerk Oostwold Opende Pieterzijl Saaksum Sebaldeburen Tolbert Visvliet Zevenhuizen Zuidhorn

Alle wijken van Westerkwartier

Westerkwartier bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen