logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Westerkwartier

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Westerkwartier met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Westerkwartier

Westerkwartier is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 64.946 inwoners. Momenteel staan er 74 woningen te koop en zijn er recent 248 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkwartier. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 256.350.

Woningen te koop 74
Woningen recent verkocht 248
Gemiddelde vraagprijs € 401.579
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 256.350
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Westerkwartier

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerkwartier is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerkwartier moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westerkwartier.

Woningen recent verkocht in Westerkwartier

Er zijn recent 248 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerkwartier. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerkwartier.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerkwartier. Een eengezinswoning in Westerkwartier komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerkwartier

In Westerkwartier wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerkwartier

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerkwartier (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Westerkwartier

Starterswoningen in gemeente Westerkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Westerkwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Westerkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Westerkwartier? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Westerkwartier

Wil je een huis kopen in gemeente Westerkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Westerkwartier . Er staan momenteel 74 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerkwartier alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerkwartier.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Westerkwartier. Zoek je huurwoning in gemeente Westerkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Westerkwartier

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerkwartier is 2.786 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.717 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Westerkwartier

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerkwartier vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier telt 41 plaatsen.

Aduard Boerakker Briltil De Wilp Den Ham Den Horn Doezum Enumatil Ezinge Feerwerd Garnwerd Grijpskerk Grootegast Jonkersvaart Kommerzijl Kornhorn Lauwerzijl Leek Lettelbert Lucaswolde Lutjegast Marum Midwolde Niebert Niehove Niekerk Niezijl Noordhorn Noordwijk Nuis Oldehove Oldekerk Oostwold Opende Pieterzijl Saaksum Sebaldeburen Tolbert Visvliet Zevenhuizen Zuidhorn

Wijken van Westerkwartier

Westerkwartier bestaat uit 34 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.