logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Grootegast

Begrijp de huizenprijzen in Grootegast met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Grootegast

Grootegast is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 64.946 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootegast. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 373.749 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 373.749
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Grootegast

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Grootegast is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Grootegast moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Grootegast.

Woningen recent verkocht in Grootegast

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootegast. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Grootegast.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Grootegast. Een eengezinswoning in Grootegast komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Grootegast

In Grootegast wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Grootegast

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Grootegast (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Grootegast

Starterswoningen in Grootegast zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Grootegast zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Grootegast zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Grootegast? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Grootegast

Wil je een huis kopen in Grootegast? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Grootegast . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Grootegast alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Grootegast.

Bekijk alle koopwoningen in Grootegast. Zoek je huurwoning in Grootegast? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Grootegast

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Grootegast is 2.809 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.926 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Grootegast

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Grootegast vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Grootegast

Grootegast bestaat uit 34 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.