De Huizenmarkt in Grootegast (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Grootegast

Woningmarkt Grootegast

Grootegast is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 57.120 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootegast. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 364.440 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 27
Gemiddelde vraagprijs € 364.440
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Grootegast

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Grootegast is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Grootegast moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Grootegast.

Woningen recent verkocht in Grootegast

Er zijn recent 27 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootegast. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Grootegast.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Grootegast. Een eengezinswoning in Grootegast komt het meest (65%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Grootegast

In Grootegast wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Grootegast

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Grootegast (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Grootegast
Binnenring: Nederland

Grootegast waar ligt dat?

Woningen te koop Grootegast

Wil je een huis kopen in Grootegast? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Grootegast . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Grootegast alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Grootegast.

Bekijk hier alle koopwoningen in Grootegast. Zoek je huurwoning in Grootegast? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Grootegast

Starterswoningen in Grootegast zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Grootegast zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Grootegast zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Grootegast? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Grootegast

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Grootegast is 2.945 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.718 euro).

Leeftijden Grootegast

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Grootegast vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Grootegast

Grootegast bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.