Niekerk in de gemeente Westerkwartier

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Niekerk

Een eerste blik op Niekerk

Niekerk is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 57.120 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Niekerk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 342.326 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 342.326
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Niekerk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Niekerk is 38 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Niekerk kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Niekerk

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Niekerk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Niekerk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Niekerk. Een eengezinswoning in Niekerk komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Niekerk

In Niekerk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Niekerk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Niekerk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Niekerk
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Niekerk

Wil je een huis kopen in Niekerk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Niekerk. Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Niekerk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Niekerk.

Huizenprijzen in Niekerk

Starterswoningen in Niekerk zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Niekerk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Niekerk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Niekerk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Niekerk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Niekerk is 2.018 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.002 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Niekerk is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Niekerk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Niekerk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Niekerk

Niekerk bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen