logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Pieterzijl

Begrijp de huizenprijzen in Pieterzijl met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Pieterzijl

Pieterzijl is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 64.946 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pieterzijl. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 270.636 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 270.636
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Pieterzijl

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pieterzijl is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Pieterzijl moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Pieterzijl.

Woningen recent verkocht in Pieterzijl

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pieterzijl. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pieterzijl.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pieterzijl. Een eengezinswoning in Pieterzijl komt het meest (93%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 3% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pieterzijl

In Pieterzijl wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Pieterzijl

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Pieterzijl (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Pieterzijl

Starterswoningen in Pieterzijl zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Pieterzijl zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pieterzijl zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Pieterzijl? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Pieterzijl

Wil je een huis kopen in Pieterzijl? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pieterzijl . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Pieterzijl alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pieterzijl.

Bekijk alle koopwoningen in Pieterzijl. Zoek je huurwoning in Pieterzijl? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Pieterzijl

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pieterzijl is 2.251 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.068 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Pieterzijl

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pieterzijl vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Pieterzijl

Pieterzijl bestaat uit 34 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.