De Huizenmarkt in Opende (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Opende

Woningmarkt Opende

Opende is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 57.120 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opende. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 456.439 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 33
Gemiddelde vraagprijs € 456.439
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Opende

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Opende is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Opende moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Opende.

Woningen recent verkocht in Opende

Er zijn recent 33 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Opende. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Opende.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Opende. Een eengezinswoning in Opende komt het meest (82%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Opende

In Opende wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Opende

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Opende (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Opende
Binnenring: Nederland

Opende waar ligt dat?

Woningen te koop Opende

Wil je een huis kopen in Opende? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Opende . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Opende alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Opende.

Bekijk hier alle koopwoningen in Opende. Zoek je huurwoning in Opende? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Opende

Starterswoningen in Opende zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Opende zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Opende zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Opende? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Opende

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Opende is 3.011 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.464 euro).

Leeftijden Opende

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Opende vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Opende

Opende bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.