logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Leek in Leek

Begrijp de huizenprijzen in Leek Westerkwartier met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leek Westerkwartier

Leek is een wijk in de plaats Leek binnen de gemeente Westerkwartier. Deze wijk telt volgens het CBS 11.565 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 153 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 447.941 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 153
Gemiddelde vraagprijs € 447.941
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Leek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leek is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leek.

Woningen recent verkocht in Leek

Er zijn recent 153 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leek. Een eengezinswoning in Leek komt het meest (70%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leek

In Leek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Leek Westerkwartier

Starterswoningen in Leek Westerkwartier zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leek Westerkwartier zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leek Westerkwartier zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leek Westerkwartier? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leek Westerkwartier

Wil je een huis kopen in Leek Westerkwartier? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leek Westerkwartier . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leek.

Bekijk alle koopwoningen in Leek Westerkwartier. Zoek je huurwoning in Leek Westerkwartier? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leek is 2.974 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (0 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Leek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Leek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Leek

Diepswal Centrum Leek en omgeving Rodenburg en omgeving Nienoordsrand Buitengebied ten oosten van Leek Buitengebied ten zuiden van Leek