De Huizenmarkt in Leek (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Leek

Woningmarkt Leek

Leek is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 57.120 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 339.156 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 84
Gemiddelde vraagprijs € 339.156
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Leek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leek is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leek.

Woningen recent verkocht in Leek

Er zijn recent 84 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leek. Een eengezinswoning in Leek komt het meest (68%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leek

In Leek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leek
Binnenring: Nederland

Leek waar ligt dat?

Woningen te koop Leek

Wil je een huis kopen in Leek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leek . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Leek. Zoek je huurwoning in Leek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Leek

Starterswoningen in Leek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leek is 2.749 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.496 euro).

Leeftijden Leek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leek vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Leek

Leek bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.