logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Leek

Begrijp de huizenprijzen in Leek met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leek

Leek is een plaats in de gemeente Westerkwartier. Deze plaats telt volgens het CBS 64.946 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 379.169 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 148
Gemiddelde vraagprijs € 379.169
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Leek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leek is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leek.

Woningen recent verkocht in Leek

Er zijn recent 148 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leek. Een eengezinswoning in Leek komt het meest (69%) voor. Daarna komt een galerijflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leek

In Leek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Leek

Starterswoningen in Leek zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Leek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leek? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leek

Wil je een huis kopen in Leek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leek . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leek.

Bekijk alle koopwoningen in Leek. Zoek je huurwoning in Leek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leek is 3.044 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.749 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leek vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Leek

Leek bestaat uit 34 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.