logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Aa en Hunze

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Aa en Hunze met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Aa en Hunze

Aa en Hunze is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 25.724 inwoners. Momenteel staan er 62 woningen te koop en zijn er recent 95 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aa en Hunze. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 281.941.

Woningen te koop 62
Woningen recent verkocht 95
Gemiddelde vraagprijs € 528.367
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 281.941
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Aa en Hunze

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Aa en Hunze is 33 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Aa en Hunze moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Aa en Hunze.

Woningen recent verkocht in Aa en Hunze

Er zijn recent 95 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Aa en Hunze. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Aa en Hunze.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Aa en Hunze. Een eengezinswoning in Aa en Hunze komt het meest (68%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Aa en Hunze

In Aa en Hunze wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Aa en Hunze

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Aa en Hunze (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Aa en Hunze

Starterswoningen in gemeente Aa en Hunze zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Aa en Hunze zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Aa en Hunze zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Aa en Hunze? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Aa en Hunze

Wil je een huis kopen in gemeente Aa en Hunze? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Aa en Hunze . Er staan momenteel 62 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Aa en Hunze alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Aa en Hunze.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Aa en Hunze. Zoek je huurwoning in gemeente Aa en Hunze? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Aa en Hunze

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Aa en Hunze is 3.255 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.113 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Aa en Hunze

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Aa en Hunze vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Aa en Hunze

De gemeente Aa en Hunze telt 35 plaatsen.

Amen Anderen Anloo Annen Annerveenschekanaal Balloërveld Balloo Deurze Eext Eexterveen Eexterveenschekanaal Eexterzandvoort Ekehaar Eldersloo Eleveld Gasselte Gasselternijveen Gasselternijveenschemond Gasteren Geelbroek Gieten Gieterveen Grolloo Marwijksoord Nieuw Annerveen Nieuwediep Nijlande Nooitgedacht Oud Annerveen Papenvoort Rolde Schipborg Schoonloo Spijkerboor Vredenheim

Wijken van Aa en Hunze

Aa en Hunze bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.