Huizenprijzen en de huizenmarkt in Gieten

Begrijp de huizenprijzen in Gieten met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Gieten

Gieten is een plaats in de gemeente Aa en Hunze. Deze plaats telt volgens het CBS 25.430 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gieten. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 516.164 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 14
Gemiddelde vraagprijs € 516.164
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Gieten

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gieten is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gieten moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gieten.

Woningen recent verkocht in Gieten

Er zijn recent 14 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gieten. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gieten.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gieten. Een eengezinswoning in Gieten komt het meest (68%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gieten

In Gieten wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gieten

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gieten (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Gieten

Starterswoningen in Gieten zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gieten zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gieten zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Gieten? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Gieten

Wil je een huis kopen in Gieten? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gieten . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gieten alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gieten.

Bekijk alle koopwoningen in Gieten. Zoek je huurwoning in Gieten? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gieten

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gieten is 3.375 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.102 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gieten

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gieten vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Gieten

Gieten bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.