logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Leeuwarden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Leeuwarden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Leeuwarden

Leeuwarden is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 127.073 inwoners. Momenteel staan er 179 woningen te koop en zijn er recent 478 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 205.857.

Woningen te koop 179
Woningen recent verkocht 478
Gemiddelde vraagprijs € 349.348
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 205.857
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Leeuwarden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leeuwarden is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leeuwarden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leeuwarden.

Woningen recent verkocht in Leeuwarden

Er zijn recent 478 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leeuwarden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leeuwarden. Een eengezinswoning in Leeuwarden komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leeuwarden

In Leeuwarden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leeuwarden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leeuwarden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Leeuwarden

Starterswoningen in gemeente Leeuwarden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Leeuwarden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Leeuwarden

Wil je een huis kopen in gemeente Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Leeuwarden . Er staan momenteel 179 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leeuwarden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leeuwarden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Leeuwarden. Zoek je huurwoning in gemeente Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leeuwarden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leeuwarden is 2.752 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.634 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leeuwarden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leeuwarden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden telt 36 plaatsen.

Alde Leie Baard Bears Britsum Eagum Easterlittens Feinsum Friens Goutum Grou Hempens Hijum Hilaard Húns Idaerd Jellum Jelsum Jirnsum Jorwert Koarnjum Leeuwarden Lekkum Leons Mantgum Miedum Reduzum Snakkerburen Stiens Swichum Teerns Warstiens Warten Weidum Wergea Wirdum Wytgaard

Wijken van Leeuwarden

Leeuwarden bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.