Alle woningmarktinfo Gemeente Leeuwarden

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Leeuwarden

Een eerste blik op Leeuwarden

Leeuwarden is een gemeente in de provincie Friesland. Deze gemeente telt volgens het CBS 122.345 inwoners. Momenteel staan er 391 woningen te koop en zijn er recent 764 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 391
Woningen recent verkocht 764
Gemiddelde vraagprijs € 321.298
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Leeuwarden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leeuwarden is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leeuwarden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leeuwarden.

Woningen recent verkocht in Leeuwarden

Er zijn recent 764 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leeuwarden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leeuwarden. Een eengezinswoning in Leeuwarden komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leeuwarden

In Leeuwarden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Leeuwarden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Leeuwarden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Leeuwarden
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Leeuwarden

Wil je een huis kopen in Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leeuwarden . Er staan momenteel 391 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leeuwarden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leeuwarden.

Zoek je huurwoning in Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Leeuwarden.

Huizenprijzen in Leeuwarden

Starterswoningen in Leeuwarden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Leeuwarden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Leeuwarden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leeuwarden is 2.516 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.272 euro).

Leeftijden Leeuwarden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leeuwarden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden telt 36 plaatsen.

Alde Leie Baard Bears Britsum Eagum Easterlittens Feinsum Friens Goutum Grou Hempens Hijum Hilaard Húns Idaerd Jellum Jelsum Jirnsum Jorwert Koarnjum Leeuwarden Lekkum Leons Mantgum Miedum Reduzum Snakkerburen Stiens Swichum Teerns Warstiens Warten Weidum Wergea Wirdum Wytgaard

Alle wijken van Leeuwarden

Leeuwarden bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen