Huizenmarkt Oud-Oost in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oud-Oost

Woningmarkt Oud-Oost

Oud-Oost is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 12.195 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-Oost. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 257.468 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 121
Gemiddelde vraagprijs € 257.468
Percentage gezinnen met kinderen 18%

Verkoopduur woningen in Oud-Oost

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oud-Oost is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oud-Oost moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oud-Oost.

Woningen recent verkocht in Oud-Oost

Er zijn recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oud-Oost. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oud-Oost.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oud-Oost. Een eengezinswoning in Oud-Oost komt het meest (50%) voor. Daarna komt een galerijflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oud-Oost

In Oud-Oost wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oud-Oost

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oud-Oost (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oud-Oost
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oud-Oost

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oud-Oost vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oud-Oost waar ligt dat?

Woningen te koop Oud-Oost

Wil je een huis kopen in Oud-Oost? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oud-Oost . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oud-Oost alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oud-Oost.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oud-Oost. Zoek je huurwoning in Oud-Oost? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oud-Oost

Starterswoningen in Oud-Oost zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Oud-Oost zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oud-Oost zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oud-Oost? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oud-Oost

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oud-Oost is 2.291 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.293 euro).

Leeftijden Oud-Oost

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oud-Oost vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oud-Oost

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oud-Oost? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oud-Oost

Oldegalieën Bloemenbuurt Cambuursterpad Zamenhofpark Cambuur Zeeheldenbuurt Indische buurt Molenpad Welgelegen