logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Huizum-West in Leeuwarden

Begrijp de huizenprijzen in Huizum-West Leeuwarden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Huizum-West Leeuwarden

Huizum-West is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 6.385 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 119 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizum-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 255.636 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 119
Gemiddelde vraagprijs € 255.636
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Huizum-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Huizum-West is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Huizum-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Huizum-West.

Woningen recent verkocht in Huizum-West

Er zijn recent 119 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizum-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Huizum-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Huizum-West. Een eengezinswoning in Huizum-West komt het meest (74%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Huizum-West

In Huizum-West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Huizum-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Huizum-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Huizum-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Huizum-West vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Huizenprijzen in Huizum-West Leeuwarden

Starterswoningen in Huizum-West Leeuwarden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Huizum-West Leeuwarden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Huizum-West Leeuwarden zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Huizum-West Leeuwarden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Huizum-West Leeuwarden

Wil je een huis kopen in Huizum-West Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Huizum-West Leeuwarden . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Huizum-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Huizum-West.

Bekijk alle koopwoningen in Huizum-West Leeuwarden. Zoek je huurwoning in Huizum-West Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Huizum-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Huizum-West is 2.600 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.509 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Huizum-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Huizum-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Huizum-West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Huizum-West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Huizum-West

Hollanderwijk Gerard Dou Julianapark Jan van Scorelbuurt