Huizenmarkt Huizum-West in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Huizum-West

Woningmarkt Huizum-West

Huizum-West is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 6.570 inwoners. Momenteel staan er 22 woningen te koop en zijn er recent 96 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizum-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 240.652 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 22
Woningen recent verkocht 96
Gemiddelde vraagprijs € 240.652
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Huizum-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Huizum-West is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Huizum-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Huizum-West.

Woningen recent verkocht in Huizum-West

Er zijn recent 96 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Huizum-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Huizum-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Huizum-West. Een eengezinswoning in Huizum-West komt het meest (74%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Huizum-West

In Huizum-West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Huizum-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Huizum-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Huizum-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Huizum-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Huizum-West vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Huizum-West waar ligt dat?

Woningen te koop Huizum-West

Wil je een huis kopen in Huizum-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Huizum-West . Er staan momenteel 22 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Huizum-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Huizum-West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Huizum-West. Zoek je huurwoning in Huizum-West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Huizum-West

Starterswoningen in Huizum-West zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Huizum-West zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Huizum-West zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Huizum-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Huizum-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Huizum-West is 2.558 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.418 euro).

Leeftijden Huizum-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Huizum-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Huizum-West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Huizum-West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Huizum-West

Hollanderwijk Gerard Dou Julianapark Jan van Scorelbuurt