Huizenmarkt Heechterp & Schieringen in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Heechterp & Schieringen

Woningmarkt Heechterp & Schieringen

Heechterp & Schieringen is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 3.660 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heechterp & Schieringen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 201.885 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 201.885
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Heechterp & Schieringen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heechterp & Schieringen is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heechterp & Schieringen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heechterp & Schieringen.

Woningen recent verkocht in Heechterp & Schieringen

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heechterp & Schieringen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heechterp & Schieringen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heechterp & Schieringen. Een portiekflat in Heechterp & Schieringen komt het meest (33%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heechterp & Schieringen

In Heechterp & Schieringen wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Heechterp & Schieringen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Heechterp & Schieringen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heechterp & Schieringen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Heechterp & Schieringen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Heechterp & Schieringen vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Heechterp & Schieringen waar ligt dat?

Woningen te koop Heechterp & Schieringen

Wil je een huis kopen in Heechterp & Schieringen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heechterp & Schieringen . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heechterp & Schieringen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heechterp & Schieringen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Heechterp & Schieringen. Zoek je huurwoning in Heechterp & Schieringen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Heechterp & Schieringen

Starterswoningen in Heechterp & Schieringen zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heechterp & Schieringen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heechterp & Schieringen zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heechterp & Schieringen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heechterp & Schieringen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heechterp & Schieringen is 2.517 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.326 euro).

Leeftijden Heechterp & Schieringen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heechterp & Schieringen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Heechterp & Schieringen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Heechterp & Schieringen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Heechterp & Schieringen

Heechterp Schieringen De Centrale