Huizenmarkt Potmargezone in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Potmargezone

Woningmarkt Potmargezone

Potmargezone is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 8.485 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Potmargezone. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 354.459 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 354.459
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Potmargezone

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Potmargezone is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Potmargezone moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Potmargezone.

Woningen recent verkocht in Potmargezone

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Potmargezone. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Potmargezone.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Potmargezone. Een eengezinswoning in Potmargezone komt het meest (49%) voor. Daarna komt een galerijflat met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Potmargezone

In Potmargezone wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Potmargezone

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Potmargezone (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Potmargezone
Binnenring: Nederland

Potmargezone waar ligt dat?

Woningen te koop Potmargezone

Wil je een huis kopen in Potmargezone? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Potmargezone . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Potmargezone alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Potmargezone.

Bekijk hier alle koopwoningen in Potmargezone. Zoek je huurwoning in Potmargezone? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Potmargezone

Starterswoningen in Potmargezone zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Potmargezone zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Potmargezone zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Potmargezone? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Potmargezone

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Potmargezone is 2.820 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.504 euro).

Leeftijden Potmargezone

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Potmargezone vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Potmargezone

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Potmargezone? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Potmargezone

Tulpenburg Oranjewijk Achter de Hoven Schepenbuurt Wielenpôlle Huizum-Dorp Huizum-Sixma Huizum-Bornia Huizum-Badweg