Huizenmarkt Vrijheidswijk in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Vrijheidswijk

Woningmarkt Vrijheidswijk

Vrijheidswijk is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 3.440 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vrijheidswijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 258.223 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 258.223
Percentage gezinnen met kinderen 25%

Verkoopduur woningen in Vrijheidswijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Vrijheidswijk is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Vrijheidswijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Vrijheidswijk.

Woningen recent verkocht in Vrijheidswijk

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Vrijheidswijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Vrijheidswijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Vrijheidswijk. Een portiekflat in Vrijheidswijk komt het meest (57%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 42% het meest voor.

Gezinssamenstelling Vrijheidswijk

In Vrijheidswijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Vrijheidswijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Vrijheidswijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Vrijheidswijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Vrijheidswijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Vrijheidswijk vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Vrijheidswijk waar ligt dat?

Woningen te koop Vrijheidswijk

Wil je een huis kopen in Vrijheidswijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Vrijheidswijk . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Vrijheidswijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Vrijheidswijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Vrijheidswijk. Zoek je huurwoning in Vrijheidswijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Vrijheidswijk

Starterswoningen in Vrijheidswijk zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Vrijheidswijk zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Vrijheidswijk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Vrijheidswijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Vrijheidswijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Vrijheidswijk is 2.840 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.527 euro).

Leeftijden Vrijheidswijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Vrijheidswijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Vrijheidswijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Vrijheidswijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Vrijheidswijk

Vrijheidswijk-West Vrijheidswijk-Oost