Huizenmarkt De Zuidlanden in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Zuidlanden

Woningmarkt De Zuidlanden

De Zuidlanden is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 1.725 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Zuidlanden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 413.722 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 23
Gemiddelde vraagprijs € 413.722
Percentage gezinnen met kinderen 67%

Verkoopduur woningen in De Zuidlanden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Zuidlanden is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Zuidlanden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Zuidlanden.

Woningen recent verkocht in De Zuidlanden

Er zijn recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Zuidlanden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Zuidlanden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Zuidlanden. Een eengezinswoning in De Zuidlanden komt het meest (84%) voor. Daarna komt een herenhuis met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Zuidlanden

In De Zuidlanden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Zuidlanden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Zuidlanden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Zuidlanden
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Zuidlanden

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Zuidlanden vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Zuidlanden waar ligt dat?

Woningen te koop De Zuidlanden

Wil je een huis kopen in De Zuidlanden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Zuidlanden . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Zuidlanden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Zuidlanden.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Zuidlanden. Zoek je huurwoning in De Zuidlanden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Zuidlanden

Starterswoningen in De Zuidlanden zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in De Zuidlanden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Zuidlanden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Zuidlanden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Zuidlanden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Zuidlanden is 3.301 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.080 euro).

Leeftijden De Zuidlanden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Zuidlanden vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in De Zuidlanden

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in De Zuidlanden? Ontdek ook de buurten binnen de wijk De Zuidlanden

Techum Wiarda De Werp De Zuidlanden De Klamp