Huizenprijzen en de huizenmarkt in Leeuwarden

Begrijp de huizenprijzen in Leeuwarden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Leeuwarden

Leeuwarden is een plaats in de gemeente Leeuwarden. Deze plaats telt volgens het CBS 122.345 inwoners. Momenteel staan er 160 woningen te koop en zijn er recent 355 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 327.120 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 160
Woningen recent verkocht 355
Gemiddelde vraagprijs € 327.120
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Leeuwarden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Leeuwarden is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Leeuwarden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Leeuwarden.

Woningen recent verkocht in Leeuwarden

Er zijn recent 355 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Leeuwarden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Leeuwarden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Leeuwarden. Een eengezinswoning in Leeuwarden komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Leeuwarden

In Leeuwarden wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Leeuwarden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Leeuwarden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Leeuwarden

Starterswoningen in Leeuwarden zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Leeuwarden zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Leeuwarden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Leeuwarden

Wil je een huis kopen in Leeuwarden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Leeuwarden . Er staan momenteel 160 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Leeuwarden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Leeuwarden.

Bekijk alle koopwoningen in Leeuwarden. Zoek je huurwoning in Leeuwarden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Leeuwarden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Leeuwarden is 2.624 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.594 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Leeuwarden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Leeuwarden vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Leeuwarden

Leeuwarden bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.