Huizenmarkt Goutum in Goutum (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Goutum

Woningmarkt Goutum

Goutum is een wijk in de plaats Goutum binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 3.105 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Goutum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 488.733 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 28
Gemiddelde vraagprijs € 488.733
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Goutum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Goutum is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Goutum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Goutum.

Woningen recent verkocht in Goutum

Er zijn recent 28 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Goutum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Goutum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Goutum. Een eengezinswoning in Goutum komt het meest (83%) voor. Daarna komt een villa met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Goutum

In Goutum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Goutum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Goutum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Goutum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Goutum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Goutum vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Goutum waar ligt dat?

Woningen te koop Goutum

Wil je een huis kopen in Goutum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Goutum . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Goutum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Goutum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Goutum. Zoek je huurwoning in Goutum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Goutum

Starterswoningen in Goutum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Goutum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Goutum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Goutum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Goutum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Goutum is 3.566 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.130 euro).

Leeftijden Goutum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Goutum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Goutum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Goutum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Goutum

Goutum