Huizenmarkt Sonnenborgh e.o. in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Sonnenborgh e.o.

Woningmarkt Sonnenborgh e.o.

Sonnenborgh e.o. is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 7.870 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sonnenborgh e.o.. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 336.136 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 109
Gemiddelde vraagprijs € 336.136
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Sonnenborgh e.o.

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Sonnenborgh e.o. is 15 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Sonnenborgh e.o. moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Sonnenborgh e.o..

Woningen recent verkocht in Sonnenborgh e.o.

Er zijn recent 109 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Sonnenborgh e.o.. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Sonnenborgh e.o..

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Sonnenborgh e.o.. Een eengezinswoning in Sonnenborgh e.o. komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Sonnenborgh e.o.

In Sonnenborgh e.o. wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Sonnenborgh e.o.

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Sonnenborgh e.o. (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Sonnenborgh e.o.
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Sonnenborgh e.o.

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Sonnenborgh e.o. vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Sonnenborgh e.o. waar ligt dat?

Woningen te koop Sonnenborgh e.o.

Wil je een huis kopen in Sonnenborgh e.o.? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Sonnenborgh e.o. . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Sonnenborgh e.o. alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Sonnenborgh e.o..

Bekijk hier alle koopwoningen in Sonnenborgh e.o.. Zoek je huurwoning in Sonnenborgh e.o.? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Sonnenborgh e.o.

Starterswoningen in Sonnenborgh e.o. zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Sonnenborgh e.o. zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Sonnenborgh e.o. zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Sonnenborgh e.o.? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Sonnenborgh e.o.

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Sonnenborgh e.o. is 2.662 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.693 euro).

Leeftijden Sonnenborgh e.o.

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Sonnenborgh e.o. vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Sonnenborgh e.o.

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Sonnenborgh e.o.? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Sonnenborgh e.o.

Transvaalwijk Bonifatius Rengerspark Vogelwijk Sonnenborgh Valeriuskwartier Magere Weide