Huizenmarkt Hempens/Teerns & Zuiderburen in Leeuwarden (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hempens/Teerns & Zuiderburen

Woningmarkt Hempens/Teerns & Zuiderburen

Hempens/Teerns & Zuiderburen is een wijk in de plaats Leeuwarden binnen de gemeente Leeuwarden. Deze wijk telt volgens het CBS 5.925 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hempens/Teerns & Zuiderburen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 446.444 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 446.444
Percentage gezinnen met kinderen 55%

Verkoopduur woningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hempens/Teerns & Zuiderburen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hempens/Teerns & Zuiderburen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hempens/Teerns & Zuiderburen.

Woningen recent verkocht in Hempens/Teerns & Zuiderburen

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hempens/Teerns & Zuiderburen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hempens/Teerns & Zuiderburen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen. Een eengezinswoning in Hempens/Teerns & Zuiderburen komt het meest (70%) voor. Daarna komt een villa met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hempens/Teerns & Zuiderburen

In Hempens/Teerns & Zuiderburen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hempens/Teerns & Zuiderburen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hempens/Teerns & Zuiderburen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hempens/Teerns & Zuiderburen
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hempens/Teerns & Zuiderburen

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hempens/Teerns & Zuiderburen vergeleken met de Leeuwarden en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hempens/Teerns & Zuiderburen waar ligt dat?

Woningen te koop Hempens/Teerns & Zuiderburen

Wil je een huis kopen in Hempens/Teerns & Zuiderburen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hempens/Teerns & Zuiderburen . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hempens/Teerns & Zuiderburen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen. Zoek je huurwoning in Hempens/Teerns & Zuiderburen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hempens/Teerns & Zuiderburen

Starterswoningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hempens/Teerns & Zuiderburen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hempens/Teerns & Zuiderburen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hempens/Teerns & Zuiderburen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hempens/Teerns & Zuiderburen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hempens/Teerns & Zuiderburen is 3.252 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.865 euro).

Leeftijden Hempens/Teerns & Zuiderburen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hempens/Teerns & Zuiderburen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hempens/Teerns & Zuiderburen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hempens/Teerns & Zuiderburen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hempens/Teerns & Zuiderburen

Hempens/Teerns Buitengebied Hempens Zuiderburen