Alle woningmarktinfo Gemeente Midden-Groningen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Midden-Groningen

Een eerste blik op Midden-Groningen

Midden-Groningen is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 61.005 inwoners. Momenteel staan er 185 woningen te koop en zijn er recent 433 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Groningen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 185
Woningen recent verkocht 433
Gemiddelde vraagprijs € 324.386
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Midden-Groningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Midden-Groningen is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Midden-Groningen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Midden-Groningen

Er zijn recent 433 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Groningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Midden-Groningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Midden-Groningen. Een eengezinswoning in Midden-Groningen komt het meest (64%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Midden-Groningen

In Midden-Groningen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Midden-Groningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Midden-Groningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Midden-Groningen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Midden-Groningen

Wil je een huis kopen in Midden-Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Midden-Groningen . Er staan momenteel 185 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Midden-Groningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Midden-Groningen.

Zoek je huurwoning in Midden-Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Midden-Groningen.

Huizenprijzen in Midden-Groningen

Starterswoningen in Midden-Groningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Midden-Groningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Midden-Groningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Midden-Groningen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Midden-Groningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Midden-Groningen is 2.392 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.054 euro).

Leeftijden Midden-Groningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Midden-Groningen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen telt 27 plaatsen.

Borgercompagnie Foxhol Froombosch Harkstede Hellum Hoogezand Kiel-Windeweer Kolham Kropswolde Lageland Luddeweer Meeden Muntendam Noordbroek Overschild Sappemeer Scharmer Schildwolde Siddeburen Slochteren Steendam Tjuchem Tripscompagnie Waterhuizen Westerbroek Woudbloem Zuidbroek

Alle wijken van Midden-Groningen

Midden-Groningen bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen