logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Midden-Groningen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Midden-Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Midden-Groningen

Midden-Groningen is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 61.554 inwoners. Momenteel staan er 88 woningen te koop en zijn er recent 627 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Groningen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 202.578.

Woningen te koop 88
Woningen recent verkocht 627
Gemiddelde vraagprijs € 357.350
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 202.578
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Midden-Groningen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Midden-Groningen is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Midden-Groningen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Midden-Groningen.

Woningen recent verkocht in Midden-Groningen

Er zijn recent 627 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Midden-Groningen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Midden-Groningen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Midden-Groningen. Een eengezinswoning in Midden-Groningen komt het meest (65%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Midden-Groningen

In Midden-Groningen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Midden-Groningen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Midden-Groningen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Midden-Groningen

Starterswoningen in gemeente Midden-Groningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Midden-Groningen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Midden-Groningen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Midden-Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Midden-Groningen

Wil je een huis kopen in gemeente Midden-Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Midden-Groningen . Er staan momenteel 88 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Midden-Groningen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Midden-Groningen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Midden-Groningen. Zoek je huurwoning in gemeente Midden-Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Midden-Groningen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Midden-Groningen is 2.613 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.537 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Midden-Groningen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Midden-Groningen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Midden-Groningen

De gemeente Midden-Groningen telt 27 plaatsen.

Borgercompagnie Foxhol Froombosch Harkstede Hellum Hoogezand Kiel-Windeweer Kolham Kropswolde Lageland Luddeweer Meeden Muntendam Noordbroek Overschild Sappemeer Scharmer Schildwolde Siddeburen Slochteren Steendam Tjuchem Tripscompagnie Waterhuizen Westerbroek Woudbloem Zuidbroek

Wijken van Midden-Groningen

Midden-Groningen bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.