logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoogezand

Begrijp de huizenprijzen in Hoogezand met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoogezand

Hoogezand is een plaats in de gemeente Midden-Groningen. Deze plaats telt volgens het CBS 61.554 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 265 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogezand. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 289.591 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 265
Gemiddelde vraagprijs € 289.591
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Hoogezand

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogezand is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogezand moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogezand.

Woningen recent verkocht in Hoogezand

Er zijn recent 265 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogezand. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogezand.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogezand. Een eengezinswoning in Hoogezand komt het meest (53%) voor. Daarna komt een portiekflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogezand

In Hoogezand wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogezand

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogezand (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoogezand

Starterswoningen in Hoogezand zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogezand zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogezand zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoogezand? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoogezand

Wil je een huis kopen in Hoogezand? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogezand . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogezand alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogezand.

Bekijk alle koopwoningen in Hoogezand. Zoek je huurwoning in Hoogezand? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoogezand

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogezand is 2.618 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.498 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoogezand

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogezand vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoogezand

Hoogezand bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.