logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Harkstede

Begrijp de huizenprijzen in Harkstede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Harkstede

Harkstede is een plaats in de gemeente Midden-Groningen. Deze plaats telt volgens het CBS 61.554 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkstede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 496.797 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 496.797
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Harkstede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Harkstede is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Harkstede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Harkstede.

Woningen recent verkocht in Harkstede

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Harkstede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Harkstede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Harkstede. Een eengezinswoning in Harkstede komt het meest (68%) voor. Daarna komt een galerijflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Harkstede

In Harkstede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Harkstede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Harkstede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Harkstede

Starterswoningen in Harkstede zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Harkstede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Harkstede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Harkstede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Harkstede

Wil je een huis kopen in Harkstede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Harkstede . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Harkstede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Harkstede.

Bekijk alle koopwoningen in Harkstede. Zoek je huurwoning in Harkstede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Harkstede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Harkstede is 3.180 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.080 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Harkstede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Harkstede vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Harkstede

Harkstede bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.