Overschild in de gemeente Midden-Groningen

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overschild

Een eerste blik op Overschild

Overschild is een plaats in de gemeente Midden-Groningen. Deze plaats telt volgens het CBS 61.005 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overschild. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 176.296 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 176.296
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Overschild

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overschild is 71 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overschild kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Overschild

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overschild. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overschild.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overschild. Een eengezinswoning in Overschild komt het meest (61%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 32% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overschild

In Overschild wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overschild

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overschild (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overschild
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Overschild

Wil je een huis kopen in Overschild? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overschild . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overschild alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overschild.

Zoek je huurwoning in Overschild? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Overschild.

Huizenprijzen in Overschild

Starterswoningen in Overschild zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Overschild zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overschild zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overschild? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overschild

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overschild is 1.244 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (1.192 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Overschild is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Overschild

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overschild vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Overschild

Overschild bestaat uit 21 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen