Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Westerveld

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Westerveld met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Westerveld

Westerveld is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 49 woningen te koop en zijn er recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerveld. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.817.

Woningen te koop 49
Woningen recent verkocht 73
Gemiddelde vraagprijs € 556.679
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.817
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Westerveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerveld is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerveld moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Westerveld.

Woningen recent verkocht in Westerveld

Er zijn recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerveld. Een eengezinswoning in Westerveld komt het meest (65%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerveld

In Westerveld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Westerveld

Starterswoningen in gemeente Westerveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Westerveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Westerveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Westerveld? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Westerveld

Wil je een huis kopen in gemeente Westerveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Westerveld . Er staan momenteel 49 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerveld.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Westerveld. Zoek je huurwoning in gemeente Westerveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Westerveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerveld is 3.286 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.128 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Westerveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld telt 26 plaatsen.

Ansen Boschoord Darp Diever Dieverbrug Doldersum Dwingeloo Frederiksoord Geeuwenbrug Havelte Havelterberg Hoogersmilde Nijensleek Oude Willem Pesse Ruinen Spier Uffelte Vledder Vledderveen Wapse Wapserveen Wateren Wilhelminaoord Wittelte Zorgvlied

Wijken van Westerveld

Westerveld bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.