De Huizenmarkt gemeente Westerveld (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Westerveld

Woningmarkt Westerveld

Westerveld is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 19.290 inwoners. Momenteel staan er 91 woningen te koop en zijn er recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerveld. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.817.

Woningen te koop 91
Woningen recent verkocht 126
Gemiddelde vraagprijs € 524.367
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.817
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Westerveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Westerveld is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Westerveld kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Westerveld

Er zijn recent 126 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Westerveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Westerveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Westerveld. Een eengezinswoning in Westerveld komt het meest (65%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Westerveld

In Westerveld wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Westerveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Westerveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Westerveld
Binnenring: Nederland

Westerveld waar ligt dat?

Woningen te koop Westerveld

Wil je een huis kopen in Westerveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Westerveld . Er staan momenteel 91 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Westerveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Westerveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Westerveld. Zoek je huurwoning in Westerveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Westerveld

Starterswoningen in Westerveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Westerveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Westerveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Westerveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Westerveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Westerveld is 3.146 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.855 euro).

Leeftijden Westerveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Westerveld vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Westerveld

De gemeente Westerveld telt 26 plaatsen.

Ansen Boschoord Darp Diever Dieverbrug Doldersum Dwingeloo Frederiksoord Geeuwenbrug Havelte Havelterberg Hoogersmilde Nijensleek Oude Willem Pesse Ruinen Spier Uffelte Vledder Vledderveen Wapse Wapserveen Wateren Wilhelminaoord Wittelte Zorgvlied

Alle wijken van Westerveld

Westerveld bestaat uit 19 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.