Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hoogersmilde

Begrijp de huizenprijzen in Hoogersmilde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoogersmilde

Hoogersmilde is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 484.360 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 484.360
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hoogersmilde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogersmilde is 51 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogersmilde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoogersmilde

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogersmilde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogersmilde. Een eengezinswoning in Hoogersmilde komt het meest (84%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogersmilde

In Hoogersmilde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogersmilde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogersmilde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hoogersmilde

Starterswoningen in Hoogersmilde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoogersmilde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoogersmilde

Wil je een huis kopen in Hoogersmilde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogersmilde . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogersmilde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogersmilde.

Bekijk alle koopwoningen in Hoogersmilde. Zoek je huurwoning in Hoogersmilde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoogersmilde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogersmilde is 3.524 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.716 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoogersmilde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogersmilde vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hoogersmilde

Hoogersmilde bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.