De Huizenmarkt in Hoogersmilde (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoogersmilde

Woningmarkt Hoogersmilde

Hoogersmilde is een plaats in de gemeente Midden-Drenthe. Deze plaats telt volgens het CBS 29.745 inwoners. Momenteel staan er 7 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 470.579 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 7
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 470.579
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Hoogersmilde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogersmilde is 62 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogersmilde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoogersmilde

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogersmilde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogersmilde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogersmilde. Een eengezinswoning in Hoogersmilde komt het meest (85%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogersmilde

In Hoogersmilde wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogersmilde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogersmilde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogersmilde
Binnenring: Nederland

Hoogersmilde waar ligt dat?

Woningen te koop Hoogersmilde

Wil je een huis kopen in Hoogersmilde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogersmilde . Er staan momenteel 7 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogersmilde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogersmilde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoogersmilde. Zoek je huurwoning in Hoogersmilde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoogersmilde

Starterswoningen in Hoogersmilde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogersmilde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogersmilde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogersmilde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogersmilde is 2.837 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.586 euro).

Leeftijden Hoogersmilde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogersmilde vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoogersmilde

Hoogersmilde bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.